ornament

14e eeuws middeleeuws goochelaar

Jannes de Goochelaar 14e eeuws middeleeuws goochelaar

Jannes de Goochelaar is een rasechte wonderdoener uit de 14e eeuw. Alchemie? Hekserij? U hoeft zich niet ongerust te maken! Integendeel, deze sympathieke middeleeuws goochelaar schudt ware wondertjes uit zijn mouw. Hij trekt rond met de mars op de rug. Vriendelijk en aangenaam komisch presenteert hij het ene wonder na het andere en creëert hij een familiaire sfeer waarin iedereen zich thuis voelt.

Door zijn kennis over het dagelijks leven in de middeleeuwen komt deze tijd tot leven met een vanzelfsprekendheid die het geloofwaardig maakt. Maar bovenal een act waar het plezier vanaf spat.

Kleding, rekwisieten en trucs zijn allemaal gebaseerd op historische voorbeelden maar…zelfs de knapste historicus staat hier voor raadsels! De magie van het verleden onder uw eigen (beetgenomen) neus!

ornament

Extra: Welkomst-act 'Volg de pijl'

welkomstact 14e eeuws

Jannes staat de mensen springlevend en vol enthousiasme op te wachten. En dat terwijl er toch duidelijk een pijl door zijn hoofd zit! Schijnbaar heeft hij daar geen last van. En wat te denken van dat zwaard dwars door zijn buik! Een komische welkomst act met praktische kanten want Jannes wijst u graag de weg: ‘Volg de pijl!’

Natuurlijk ook zeer geschikt om vlak voor riddertoernooien en veldslagen het publiek de weg te wijzen of te waarschuwen.

Daarnaast is het uiteraard ook een prachtig fotomoment waarbij vele heldhaftige kinderen het heft even in eigen hand mogen nemen!

Ook deze act is gebaseerd op historische feiten uit het repertoire van de middeleeuws goochelaar.

© 2018-2022 Jannes de Goochelaar

nl_NL