Home  

Hieronder het nieuwsarchief van Jannes.

Het meest recente nieuws vindt u op de homepage.

(het kan zijn dat sommige links verouderd zijn)

 

 

 

06-02-2016 De show in Archeon is volgens goed gebruik verlengd! Ook in de voorjaarsvakantie nog te zien in Archeon.

19-12-2015 De gehele kerstvakantie (behalve oud en nieuw) te zien in Archeon. De familieshow 'Magie van de Middeleeuwen'! Komt dat zien!

22-1-2015 Wegens groot succes verlengd! De Archeon parkshow Tijd-Tovenarij  is ook in de voorjaarsvakantie te zien. Komt dat zien, komt dan zien! Klik hier voor de speciale Tijd-Tovenarij pagina!

23-11-14 De succesvolle wintershow Tijd-Tovenarij komt in hernieuwde uitvoering terug in Archeon! Het beloofd de mooiste show van Jannes ooit te worden dus: Komt dat zien deze kerstvakantie in Archeon! Kijk in de agenda voor de speeldata en klik hier voor de speciale Tijd-Tovenarij pagina!

28-05-14 Jannes beschikt sinds kort over een eigen geluidinstallatie en wat voor één! Prachtig in hout vormgegeven en beschilderd en dus niet detonerend in historische settings. De unieke installatie is voor of na een optreden van Jannes ook door derden te gebruiken. Overleg met Jannes voor de mogelijkheden. Klik hier voor de speciale pagina.

20-12-13 Ook deze winter verzorgt Jannes weer de parkshow voor Archeon: Magische Middeleeuwse Toestanden! Een geheel op maat gemaakte podiumshow in het middeleeuwse klooster. Kijk in de agenda voor de speeldata!

01-09-13 Op 11 oktober 2013 treed Tovenaar Trucasius samen met tovenaarsleerling David exclusief op in Theater De Nieuwe Doelen te Gorinchem tijdens een life uitvoering van 'De Tovenaarsleerling' door de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Kaarten en meer info over dit benefietconcert via Stichting Stilte aan Dek.

10-02-13 WEGENS SUCCES VERLENGD! De Archeon parkshow 'Tijdtovenarij' is nu ook in de voorjaarsvakantie 2 weken te zien! Klik hier voor meer informatie.

15-10-12 De gehele kerstvakantie is Tovenaar Trucasius te vinden in Archeon met de speciaal op maat gemaakte voorstelling: Tijd-tovenarij! Klik hier voor meer informatie.

21-09-12 Vanaf 1 oktober maakt Jannes voor elk geboekt optreden €5,- over naar War Child!

30-08-12 Vanaf nu kan Jannes op middeleeuwse evenementen het publiek verwelkomen met een komische entree act. Jannes heeft een zwaard door zijn buik en een pijl door zijn hoofd. Heel behulpzaam wijst hij bezoekers de weg, volg de pijl! Klik hier voor de 14e eeuwse en hier voor de 15e eeuwse variant.

14-08-12 Speciaal voor podiumoptredens heeft Jannes sinds kort de beschikking over een eigen professionele zendermicrofoon. Lees hier meer.

23-12-11 Première van 'Geheim!' een op maat gemaakte podiumshow waarin Jannes stiekem optreed in het middeleeuwse klooster van Archeon. Nog heel de kerstvakantie te zien!

17 en 18-09-11 Elf Fantasy Guard uitgebreid met een klein leger!

16 en 17 04-11 Première van de Elf Fantasy Garbage Guard op de Elf Fantasy Fair. Wist je dat Jannes verantwoordelijk is voor de decoratie van de Elf Fantasy Fairs? En ...dat hij de prullenbakken zo lelijk vond dat hij deze decoreerde met een Garbage Guard. Dit figuurtje vond men zo leuk dat hij meteen maar in het echt rond moest gaan lopen op de Fair.

18-12-10 Première van Tovenaar Trucasius Toverschool. Een speciaal op maat gemaakte podiumvoorstelling voor de winteropenstelling van Archeon waarin toveren en goochelen compleet door elkaar lijken te lopen.

01-10-10: Er is een nieuwe pagina aan de website toegevoegd. Jannes heeft sinds vandaag een eenvoudige web-winkel. Naast het nieuwe boekje kun je ook een mondharp bestellen en natuurlijk is dat nog maar het begin. Ben je fan van Jannes klik dan snel hier.

01-10-10: Jannes heeft er meer dan een jaar over geschreven maar nu is het er: 'Het Boeck der Toveryen'. Een manuscript dat zo uit de 17e eeuw lijkt te komen met goocheltrucs voor kinderen maar ook interesant voor verzamelaars. Klik hier voor meer informatie.

20-12-09: Dit weekend was de premiere van een speciaal op maat gemaakte goochelshow in Archeologisch themapark Archeon in Alphen a/d Rijn. De gehele kerstvakantie staat Jannes op de planken in het klooster van Archeon met deze middeleeuwse show. Kijk op de site van Archeon voor openingstijden.

15-10-09: Jannes speelt als Pier la Lach de hoofdrol in een groots halloweenspektakel in Oostende. 31 oktober, 20:00 uur!

29-09-09: Voor scholen heeft Jannes een educatie programma ontwikkeld met als thema: 'entertainment in de middeleeuwen'. Doorspekt met goochelarijen en korte workshops leert men de middeleeuwse wereld kennen aan de hand van een eenvoudige 'joculator'. Kijk snel bij Educatie.

29-09-09: Hij was er al even: Het nieuwe 19e eeuwse kostuum. Perfect voor Kerst en Dickens evenementen. Klik hier om het te zien. Met dank aan de maakster Moniek!

11-02-09: Wederom een geheel nieuwe act welke in premiere gaat tijdens de komende Elf Fantasy Fair. Florijn van Tast brengt gebottelde fantasie aan de man. Een hilarische act die nergens over lijkt te gaan maar onderwijl iedereen aan het denken zet. Meer informatie op de Florijn van Tast pagina.

22-11-08: Tovenaar Trucasius heeft een nieuw kostuum! En wat voor een kostuum, kijk snel op de Trucasius pagina. Met dank aan de maakster Moniek!

26-10-08: Willem van Oranje blijkt munten van een goochelaar te bezitten! Jannes leende zijn munten aan de prachtige serie: "Het Verleden van Nederland". Ze zijn te zien in deze aflevering. Of bezit Jannes nu koninklijk geld?

26-2-08: Alweer een nieuwe act! Kelt op sokken! Een unieke combinatie van historie en pantomimespel twee zaken waar Jannes al jaren ervaring in heeft maar nu voor het eerst combineert.

9-1-08: Jannes was onlangs te zien in een korte documantaire over Erasmus in Willem Wever. Klik hier voor de uitzending (stukje start bij 18:25). Klik hier voor een stukje film wat na de opnames gebeurde waarbij Jannes Erasmus even flink beetnam met ...niks!

28-7-07: Jannes is lid geworden van het internationaal vermaarde Conjuring Arts Research Centre in New York. Dit instituut doet onderzoek naar de geschiedenis van het goochelen en bezit op dit gebied de meest uitgebreide bibliotheek ter wereld.

27-7-07: De Efteling maakt bekend dat op 11 augustus op Ned. 2 om 17:05 bij de Tros de "Making of de Viegende Hollander" uitgezonden zal worden. Jannes is daar als figurant in te zien (zie ook het oude bericht van 7-4-07)

26-7-07: Een nieuwe act: het kinder-riddertoernooi! Hier kunnen de jongste ridders op hun paard ten strijde trekken. Klik hier voor meer informatie.

17-7-07: Jannes heeft de hand weten te leggen op een oud Nederlands in oorsprong 17e eeuws goochelboek: Het Natuurlyk Toverboeck van Simon Witgeest. Klik hier voor de speciale pagina over dit boek.

11-7-07: Een heel bijzonder optreden! Pier la Lach is op zondag 28 oktober te zien op de uitvaartbeurs in Arnhem! Tussen alle vergankelijke zaken zal Pier voor de nodige humor zorgen. De beurs is gratis toegankelijk.

7-4-07: Jannes is als figurant te zien in de trailer van De Vliegende Hollander, de nieuwe attractie van De Efteling. Het filmpje staat op deze site. klik op "doorgaan" en op "trailer". (Jannes is de eerste die in beeld komt, met perkament in de hand op de achtergrond)

24-3-07: Alweer een een nieuwe act: IANNVS! Juist ja...een Romeins goochelaar. Klik hier voor meer informatie.

11-02-07: Jannes heeft opgetreden in Oman! (midden oosten) Namens het Holland-commitee heeft Tovenaar Trukasius op een groots kinderfeest toverlessen verzorgt. Hier staat een kort reisverslag met foto's.

6-2-07: Het Elf Fantasy Magazine van februari-maart 2007 staat maarliefst 8 pagina's lang in het teken van goochelen en vooral goochelhistorie. Een interesant artikel waaraan ook Jannes meewerkte. Klik hier voor meer informatie.

18-12-06: Nieuwe act: Tovenaar Trukasius, een tovenaar die niet mag toveren en dus probeert te goochelen.

04-12-06: Pier la Lach pantomime-act pagina nu met videofilmpje!

06-11-06: Jannes heeft een proefoptreden verzorgd voor de kritische leden van Goochelclub Rotterdam en is met algemene instemming aangenomen als lid.

01-11-06: Het verleden van de goochelaar is ook in Hollywood populair. Binnenkort verschijnen er maarliefst twee historiefilms over goochelaars! Klik hier voor meer informatie.

10-04-06: Jannes de Goochelaar is er nu ook in eind 16e, begin 17e eeuwse versie en past perfect in de vele historische gebouwen uit die tijd die Nederland rijk is. Klik hier voor meer informatie.

26-01-06: Jannes de goochelaar op TV bij Teleac's Verre Verwanten. Klik hier voor het filmpje waarin Jannes te zien is.