Home Omhoog

Jannes heeft in het verleden met behulp van enkele vaste gastspelers bijzondere voorstellingen op locatie gemaakt. Speciaal voor die locaties is, geheel in eigen beheer, een stuk geschreven en geproduceerd. Compleet met special-effects, muziek en belichting. Opdrachtgevers waren o.a. Elf Fantasy en een bekend Sprookjespark te Kaatsheuvel. Alle voorstellingen waren voor jong en oud geschikt. Soms een beedje griezelig maar altijd wordt de spanning gebroken door onderhuidse humor. Stuk voor stuk waren dit voorstellingen waar nog heel lang over is nagepraat. Hieronder enkele voorbeelden:

Schimmenspel, Lichtjesavond Delft

LICHTJESAVOND DELFT:

In 2005 (en ook in 2006) is een levend schimmenspel opgevoerd tijdens de Delftse lichtjesavond. Natuurlijk met de nodige special effects. Op de eerste verdieping van een huis aan de Voldersgracht was het sprookjesachtige verhaal van Scrooge te zien. Gelukkig kwam Scrooge tot inkeer en strooide hij uit het raam (chocolade) ducaten over het publiek. Deze act is nog steeds te boeken!

Klik hier voor een filmpje!

Het Mysterie van Elf

ELF FANTASY SHOP:

Misschien wel de meest indrukwekkende show. "Het Mysterie van Elf" is diverse malen opgevoerd in de ridderkamer van de Elf Fantasy Shop in Den Haag. Het verhaal gaat dat het hier spookt. De butler vraagt raad aan professor Pendulum. Als dan plotseling de tafel geheel onverklaarbaar begint te dansen raakt ook hij het spoor bijster. Helemaal als de geest levensecht in de spiegel verschijnt. Een spektakelshow boordevol special effects. En het publiek zat er middenin!

Klik hier voor een filmpje! (realplayer)

Het Swarte Kruyd

ELF FANTASY FAIR:

Voor de allereerste Elf Fantasy Fair, toen nog in Archeon, is een kwakzalver en zijn hulpje in één van de middeleeuwse huizen ondergebracht in een 10 minuten durende doorlopende voorstelling "Het Swarte Kruyd". Ondanks (of misschien wel dankzij) zijn hulpje bleek hij nog niet eens in staat glas in lood te veranderen!

donkeredagen_delft.jpg

LICHTJESAVOND DELFT:

Voor de allereerste lichtjesavond in Delft, waarbij de kerstboom wordt ontstoken, is een openingsact achter de nieuwe kerk uitgevoerd. Scrooge vond hier vreemde lichtjes in de grond begraven en deed deze in een grote zak. De veerman en de tovernaar brachten hem over het water naar de overkant alwaar ze tussen het publiek de lichtjes uit de zak over de bomen strooiden waarin duizenden lichtjes ontstaken.

 

 

Terug