Home Omhoog

De nieuwste digitale techniek...
bij een middeleeuwer!

Voor podiumshows is goed geluid een vereiste. Helaas zijn moderne systemen niet echt fraai te noemen. Jannes heeft daarom een professionele geluidsinstallatie ingebouwd in handgemaakte en fraai geschilderde houten kasten. Zelfs de speakerstandaards zijn van hout. Deze installatie detoneert absoluut niet in een middeleeuwse kasteelzaal of een 19e eeuws pand maar ook op een modern podium bijvoorbeeld in een aula van een school geeft deze installatie meteen de juiste toon.

De installatie heeft een geweldig zuiver geluid en bestaat uit een vier kanaals mixer, een CD/MP3 speler, een SD/USB Mp3 speler, een zendermicrofoon (Jannes zelf) en...één extra handheld draadloze microfoon voor andere sprekers! Zodoende kunt u deze installatie voor of na een optreden van Jannes ook gebruiken voor uw verdere programma zelfs met Jannes 'achter de knoppen'. Overleg met Jannes voor de mogelijkheden.

     

De installatie 

De boxen zijn voorzien van fraaie handgemaakte bekroningen

 

Ook de houten standaards zijn mooi vormgegeven (en volledig demontabel)

 

De aansluiting zit beneden dus geen snoer langs de standaard te zien!

           

Een hoogwaardige bas, klein maar krachtig

 

           
         

De console met apparatuur

 

 

Op een tafel gezet ook nog te gebuiken als lessenaar

 

       
       

De microfoon, een hoogwaardige onopvallende headset welke een perfect en constant geluid doorgeeft omdat hij aan het gezicht verbonden is.

 

 

  De zenderhouder is geheel handgemaakt van leer en heeft een 15e eeuwse afbeelding van Jeanne d'Arc en dat is niet zomaar!
Omdat Jeanne stemmen hoorde is ze later patroonheilige van de radio geworden. Toepasselijker kon niet!
 

Achter de 15e eeuwse Jeanne zit 21e eeuwse hightech verstopt.

Revolutionaire nieuwe digitale 2,4 Mhz techniek om een perfecte geluidskwaliteit te waarborgen.


   


Overigens heeft Jannes de installatie in normale omstandigheden nooit hard staan. De installatie is eigenlijk een hulpmiddel om te zorgen dat het publiek ook achterin alles goed kan verstaan waarbij het geluid zo staat afgesteld dat je minimaal hoort dat het versterkt is.

 

 

Wat heeft Jannes nodig indien zijn zendermicrofoon op uw eigen installatie wordt aangesloten?

Ten eerste een normaal 230V (eurostekker) aansluiting voor een adapter (voeding van de ontvanger) binnen 1,5 meter van uw versterker. Let op dat rondom uw 'stopcontact' enige ruimte zit voor een kleine adapter.

En natuurlijk een ingang om de ontvanger van de draadloze microfoon aan te sluiten. Vanuit deze ontvanger komt een normaal professioneel microfoonsnoer, 1,5 meter lang.
Jannes geeft u hier de keuze uit 2 soorten zeer standaard connectoren:

Links een XLR en rechts een Jack connector. (Beide male, u dient dus uiteraard een female aansluiting te hebben)
Deze aansluitingen zult u gegarandeerd tegenkomen op professionele apparatuur. Het signaal noemt men hierbij 'gebalanceerd', vandaar een driepolige aansluiting.

Twijfelt u of is iets niet duidelijk schroom dan vooral niet om contact op te nemen.

Technische informatie van de zender:

Dit is een geheel nieuwe hoogwaardige digitale techniek werkend op de 2,4 GHz. Wereldwijd vergunningsvrij bruikbaar en ongevoelig voor de huidige problematiek rondom de gangbare zenderfrequenties (gestage overname en dus storingen op deze frequenties door mobiel internet). Naast een onberispelijke geluidskwaliteit is ook een groot voordeel dat het geheel zeer eenvoudig is en zichzelf inregelt. Geen volumeknoppen of bijstellingen op de zender of ontvanger. Uw geluidstechnicus heeft hier een 'makkie' aan en kan dit eigenlijk beschouwen als een onzichtbaar microfoonsnoer! Toch nog een beetje middeleeuwse magie dus!

 

Microfoon: Samson SE50 micro miniatuur condensator microfoon

(connector tussen microfoon en beltpack: mini XLR - TA4)

Zender (Beltpack): Line 6, XD-V55 (TBP12 Transmitter)

Ontvanger: Line 6, XD-V55

Bereik (afstand van Jannes tot het ontvangstkastje): ongeveer 90-100 meter bij optimale omstandigheden.

Meer informatie over dit systeem vind u bij de fabrikant op deze en voor een handleiding met technische data op deze pagina.