terug

Elfia
Jannes is 'Creative supervisor' voor Elfia (voorheen Elf Fantasy Fair).
Dit grootse evenement (ca 25.000 bezoekers) is al jaren toonaangevend binnen de fantasy wereld.
Jannes ontwerpt alle decoratie maar ook andere zaken zoals bijvoorbeeld de plattegrond,  polsbandjes, afzetlint, logo's, bebording etc.
Tijdens de opbouwweek worden onder zijn leiding alle vlaggen, vaandels en andere decoratie met behulp van een geweldig team vrijwilligers op zijn plek gehangen.

Alle tekeningen/ontwerpen: © Jannes/ElfiaElfia nieuw logo

Het logo van Elfia is door Jannes eind 2014 gerestyled. Als basis is uiteraard het oude logo genomen,
aan het herkenbare Elfje is niets veranderd. Vooral het schild is wat aangepast en meer ingeschaduwd
en er is een banderol met de tekst 'Kingdom Elfia' toegevoegd.Elfia Award
Als dank voor de geweldige samenwerking met de crew heeft Jannes namens alle vrijwilligers een heel speciale prijs gekregen.


Elfia Crew Pin
Om alle crewleden (grotendeels vrijwilligers) te bedanken heeft Jannes bovenstaande crew pin ontworpen.
Omdat velen tijdens het evenement met een portofoon rondlopen was het zeer toepasselijk het Elfje hier ook een 'porto' te geven.Elfia vlag
De officiŽle vlag van Elfia! Deze vlag wappert 2x3 meter groot op de riddertoren van Kasteel de Haar tijdens het evenement!Elfia plattegrond
Ook de plattegronden van Elfia zijn door Jannes ontworpen en uitgevoerd. Met behulp van de Elfia App is het zelfs mogelijk hiermee realtime te navigeren.
De plattegrond is een digitaal bestand (photoshop) maar elke weg, boom maar ook alle gebouwen zijn handmatig getekend omdat een authentieke uitstraling belangrijk was.
Hierboven de plattegrond van Elfia Haarzuilens (rondom Kasteel de Haar) en hieronder die van Elfia Arcen (beide editie 2015).

Elfia plattegrond ArcenElfia paspoort
Passe partout houders van Elfia ontvangen een speciaal paspoort. Hier kunnen ze een officieel visa stempel in laten zetten bij de entree van het evenement (en vaak speelt Jannes zelf de rol van douanier!).
Op de laatste dag van het evenement kunnen ze hun polsbandje laten inzegelen. Daarnaast is er natuurlijk nog ruimte voor opmerkingen van het bevoegd gezag, vrienden of handtekeningen van VIP's.
Het paspoort, de lakzegel, de visastempels en de polsbandjes zijn allen ontworpen door Jannes.


Elfia vaandels
Jannes ontwierp al ontelbaar veel vaandels voor Elfia, hier enkele voorbeelden.Elfia tas
Elfia souvenirs zoals deze tas (maar ook pins en T-shirts) worden door Jannes ontworpen.Elf Fantasy Fair munten ontwerp     Elf Fantasy Fair munten
Munten voor de horeca werden door Jannes ontworpen en geslagen door de munt in Utrecht. Ze waren prachtig maar tegenwoordig werkt Elfia niet meer met horecamunten en dus zijn ze helaas verdwenen.Elf Fantasy Shops
Wist je dat Elfia lang geleden begonnen is als een kleine winkel? Een winkel in Delft achter de nieuwe kerk. Jannes had daar al snel de eerste contacten en verzorgde de officiŽle opening. De winkel moest verbouwd worden en er kwamen binnen enkele jaren nog 3 winkels bij (Den Haag, Utrecht en Rotterdam) en Jannes heeft deze laatste drie (eigenlijk 4 want de winkel in Utrecht zat eerst op een andere locatie in een werfkelder) geheel ontworpen en deels ook gebouwd.
Helaas bestaan de winkels niet meer maar hieronder nog wat beeldmateriaal.Ronde tafel van Elf
Dit is de ronde tafel van Elf! Oorspronkelijk gemaakt voor de winkel in Den Haag maar deze tafel is nog altijd te zien op Elfia (meestal in de 'Lecture Hall'). De tafel is beschilderd door Jannes, deels naar het grote voorbeeld van 'the round table' in Winchester. Leuk detail en bedacht door Jannes: Elk jaar werd er een ridder van 11 jaar tot de orde geroepen en zijn of haar naam werd dan vereeuwigd op deze tafel.Delft muurschildering
De winkel waar het allemaal begon: Elf Fantasy Shop in Delft kreeg een muurschildering. Ook  maakte Jannes de plankjes achter de kassa welke standaard in elke winkel terugkwamen.
 


  Vitrine Rotterdam    ontwerp vitrine
In de Elf Fantasy Shop in Rotterdam stond deze bijzondere organische vitrine.


Trap utrecht ontwerp     trap utrecht
En in Utrecht moest een moderne trap aangepast worden.